Saturday, February 19, 2011

Betape ramainye orang yang sombong . :D

Sekarang ni dh jd trend , agak lama sudah x dilayan , terus sombong , adakah ini yg berlaku kepada semua orang zaman sekarang ? sombong bersebab x ape la jgak , ni kwn sudah la lama , tapi , kalau jmpa , buad tatawu je , buad cm x nmpk , cm smph ats jalan , lagi sepak ada . kepada yg SOMBONG itu , kawallah diri anda selagi terdaya , kerana nanti , sifat anda akan memakan diri anda . :D sekian sahaja.

Fiction

Now I think I understand
How this world can overcome a man.
Like a friend we saw it through
In the end I gave my life for you.

Gave you all I had to give
Found a place for me to rest my head.
While I may be hard to find
Heard there's peace just on the other side.

Not that I could
Or that I would
Let it burn
Under my skin,
Let it burn.

Left this life to set me free
Took a piece of you inside of me.
All this hurt can finally fade
Promise me you'll never feel afraid.

Not that I could
Or that I would
Let it burn
Under my skin
Let it burn

I hope it's worth it, out on the highway, yeah
I know you'll find your own way when I'm not with you

So tell everybody, the ones who walk beside me, yeah
I hope you'll find your own way when I'm not with you tonight

I hope it's worth it, what's left behind me, yeah
I know you'll find your own way when I'm not with you

So tell everybody, the ones who walk beside me, yeah
I know you'll find your own way when I'm not with you tonight

(lyrics by : the REVEREND Tholameuw Plague . :D)

lets go ?

apa kejadahnya kita x study ? lebih baek study dari ngumpat orang , anda akan rasa diri anda hina kalau anda
suka mengumpat orang atau anda rasakan yang diri anda dh perfect untuk ngumpat/kutuk orang . Anda bukan sesiapa , di dunia , mungkin anda nmpk perfect (dari segi duniawi) , tp sebaliknya . lebih baek anda luangkan masa mengutuk anda itu kepada masa untuk belajar . (x da idea na update post) sekian terima kasih , lets go study . :D

Sunday, February 13, 2011

My brother , :(

 Time nih , practical at SK Kepala Batas , bulan Mac , 4 bulan je abg sakit . :(
 Bersama ngn muridnya , lagi 2 tahun je na jd cikgu .
 perbentangan nihh , kt SK Kepala Batas , Cikgu praktikal . :D
Macam2 , cikgu nihh , huhu . :( abg org terhensem , baek dlm hidup adk ngn kita sekeluarga . :)


nama : Muhammad Sharfuddin Ibni Hajat

umur : 22 ( meninggal 21 , 18 Julai 2010)

Tarikh Lahir : 7 August 1989

Tempat Lahir : Penang

Pekerjaan : Pelajar Perguruan , ( petugas stesen minyak , Pacific , kedai kasut , jual minyak wangi , )

Cita-cita asal : Tentera

Result Periksa : UPSR : 4A 1B  PMR : 4A 5B  SPM : 5A 5B 3C

Jenis Darah : O

Ibu Bapa : Ibni Hajat Bin Ariffin
                 Karimah Binti A.Mutalib

Adik : Aafaf Binti Ibni Hajat (20)
          Muhammad Atif Bin Ibni Hajat

Kegemaran : pekasam , ikan masin ,
                    pakaian yg berjenama . :)
                    kereta x kisah , janji elok . :D
                  
Kematian : 21 tahun , 2.15 pagi 18 Julai 2010 , akibat pendarahan otak dan sedikit jangkitan kuman di injap                                        
                  jantung di Hospital Besar Penang , koma dari hari Jumaat petang sampai Ahad 2.15 pagi ,
                  peluang untuk hidup 50-50 , mengalami stroke satu badan , Petang Sabtu dibuat operation untuk                
                  buang pendarahan agar jantung stabil . Koma sepenuhnya , dari Hospital Sultanah Bahiyyah ke
                  Hospital Penang pagi Sabtu , 4 pagi tiba di HBP ,

Last Word : "abg masukkan duit dalam insuran ni dgn nama abah sekali , kot-kot la naty abg mati , abah          
                     dapat jgak duit insuran ni "

Kali terakhir ceria : "abah , ni dalam mudah.my ni ada Gen2 ni "
                              "wpa minggu lagi abah belikan , abah try tnya kwn abh naty "
                            
Selepas seminggu kematian : "Encik Jat , sya dh dpt Gen2 "
                                            "x pe la , org yg nak bwk ni pun dh x ada "

Last word for me to you : I love you , adk syg abg buad selamanya , abg terbaik , miss abg sgt2 , x da abg ,
                                        Sayang abang , x kn pudar abg , kami cuba sedaya upaya untuk terus berjuang
                                        dalam hidup , Moga abg dtmpatkn dgn para SOLIHIN , TERIMA KASIH dan
                                        MAAFKAN adik ye abg , :(                      

Tuesday, February 8, 2011

Sabian Cymbals - want this



In the settlement, Robert agreed not to use the Zildjian name or to claim that his cymbals were the same. Some say that the most notable difference between Zildjian and Sabian cymbals is that Zildjian uses a softer, mellower sounding alloy while Sabian uses a more tin-based alloy, although this is untrue. The professional-grade cymbals manufactured by both companies use the same bronze alloy consisting of 80% copper, 20% tin and traces of silver. Others state that the cymbals of the two companies can be distinguished by sound somehow fairly easily, stating that Sabians are relatively thicker for their advertised weight, having longer sustain (with some exceptions) than their Zildjian counterparts, and Zildjian having a faster response (or attack) tending to be mellower in sound overall. All those opinions state that the differences depend on the individual cymbal models.[1][2]

[edit]

Victims - A7X

House full of roses
A letter on the stairs
A tape full of messages for anyone who cares
Collage of broken words
And stories full of tears
Remembering your life
'Cause we wish that you were here

Nothing is harder
Than to wake up all alone
Realize it's not okay
It's the end of all you've known
Time keeps passing by
But it seems I'm frozen still
Scars are left behind
But some too deep to feel

And some say this can't be real
And I've lost my power to feel, tonight
We're all just victims of a crime

When all is gone and can't be regained
We can't seem to shelter the pain inside
We're all just victims of a crime

Some days you'll find me
In a place I like to go
Ask questions to myself
Bout the thing I'll never know
What's left to find
Cause I need a little more
I need a little time
Can we even up the score?

And some say this can't be real
And I've lost my power to feel, tonight
We're all just victims of a crime

When all is gone and can't be regained
We can't seem to shelter the pain inside
We're all just victims of a crime

And nothing lasts forever
For all good things it's true
I'd rather trade it all
While somehow saving you
It must have been the season
That threw us out of line
Once I stood so tall
Now I'm searching for a sign

So don't need your salvation
With promises unkind
And all the speculations
Save it for another time

'Cause we all need a reason
A reason just to stay
And Some just can't be bothered
To stick around another day

And some say this can't be real
And I've lost my power to feel, tonight
We've all been victims of a crime

When all is gone and can't be regained
We can't seem to shelter the pain inside
We've all been victims of a crime
Victims of a crime
Living with this crime

I'm missing you (x4)


Wednesday, February 2, 2011

kak aku balek ?

adakah kak aku balek ? yepp , dia balek woiihh , mcm mne la aku na cry pasai ngn dia , haha , tp un ,lau dpt cry pasal kan best , bukan slalu dia balek , tok , maklong , makngah aku rindu at dia ott , best ar dia , huhu . aku ni , bwu 15 tahun maa , lmbt agy na 18 tahun , PMR un x smpy gy , pikir mrata dh , haha . sory2 , kak aku ni asyik ar tnya , 'asal x duk asrama ? ' aku un ckp la yg , 'asrama dh pnuh , ' , haha , cm tu je kalo aku chat , dia balek , cm tu la dia asyik tnya , haha , kami sama2 suka gadoh , adk ngn kakak yg best . :) hehee

na cry pe ni ??

aku un x fhm npa . haha , aku taw na cry pa , na cry gdoh ngn seseorang ar , tp na uat cm ne ea ?  apa daa , aku ni dh la keding , xnk2 , aku baek (perasan je tu) ape daaa , ha , sah2 la na cry duit , na keja x bole , umur bwu 15 , cm ne ea na cry duit ? any suggestion ? hmm , cry je la , oh duitt !

tahniah kak along . !

acey ! lama punya x dgr , dgr2 dh nk btunang , JUMAAT ni lak tu , sama tarikh ngn kak cik tikah , msty stylo la , smpy malu owg na post kt fb kak along, haha , tp aku ngn akak aku dh buad keja , sah2 dia mrh , hehe . anyway , fewwitttt , CONGRATULATIONS kak long . :) sygg akak taw , hehe . jgn lupa pnggil adk g knuri taw , na kaco akak , hehe

this is kak long , a.k.a nurul adibah ,
cute kn ? hehe