Sunday, September 5, 2010

18 julai was all sad day!!

hmmm.hari tuwhh,aku kehilangan abg aku,,ahad bersamaan 18 Julai 2010,pukul 2.15 pagi abg aku sudah tiada buat selama lamanya,,sungguh berat hati untuk menerima ni smua,,begitu skejap. abg aku koma dry ptg Jumaat dalam pukul 6,,smpy la ahad tuwh,,kematian di sebabkan pendarahan otak,mungkin terhantuk di katil tym emergency na bg bantuan pernafasan ptg jumaat tuwh,,sebelum koma tuwh abg aku kua g mkn dgn nurse yg ade kat situ,dlm ptg jugak la rsanya,abgku hnya mkn kurma and minum2 je..maybe sbb tuwh abgku pengsan,tym sblum abg na pengsan tuwh,abg sempat suwoh nurse yg tmankan dia tuwh tepon kwn abg,tima kasih kpd abg anas yg tolong dia smpy ke hospital,,stelah tiba hospital,,abg msih larat bejalan,shingga ke skerat jln,,abg akuwh dh mula pengsan,,kwn abg,anas mendukung abg ke tempat emergency dan mereka memberi alat bantuan pernafasan,tym tuwh pakcik,makcik,maklong and saudara laen ade kt hospital,mmg suasana panic bg yg nurse2,maybe tym nurse2 tuu na psg,,kepala abg aku terhantuk dgn agk kuat,tym itulah abg aku koma,bdnnya berpeluh dan biru,,kuarga akuwh pda msa tuwh ade dirumah and mendapat berita dari pakcik aku yg ade dihospital kira2 kul 6 lbey.aku dgn bodohnya tatawu ape2,,buat x hirau jea,huh,sgt menyedihkan,pd mlm ituu,,abg aku dipindahkn dari hospital jitra ke hospital sultanah bahiyyah,aku dgn kuarga tiba kt hspital dlm kul 8,abg aku tiba ngn ambulans dlm kul 8 lbey,terlihat abg aku yg sgt2 skit,,dgn smua alat2 pernafasan,x trkira skitnya,dimasukkan ke red zone.dgn smua rkn2 sestudy ngn dia dtg,,sorg2 mlihatnya di red zone.aku lihat jntung abg aku lgsung tidak stabill.pihak kuarga kami membuat kputusan untuk memndahkan abg aku ke hospital penang,membuat pembedahan jantung sbnrnya,,tetapi pada pg sabtu dlm kul 11,,operation membuangkan darah beku di otak untuk menstabilkan jntung abg tidak berhasil,,malah lbih tnggi,,doktor x brani mmutuskan kputusan untuk membuat operation jntung ke tidak,,disbbkan jantung abg aku yg mngalami jangkitan kuman,doktor berkata 'kami membuang darah beku ni untuk menstabilkan dia,kalo stabil jntungnya,kami akn buat operation jntung itu,tnggu sehingga jntungnya betul2 stabil,kami akn buat operation itu'kata doktor itu.mak sya pada masa itu hny brserah kpd tuhan,semua doktor2 kr berikhtiar untuk menstabilkan jntung dia,mak dan ayh aku keletihan dgn seharian tidak tidur,snggup menahan keletihan untuk memberi support kpd abg aku,kakak aku yg berada di UiTM Seri Iskandar pulang pda hari itu jgak dgn tidak ad duit scukupnya untuk pulang,         (smbung pda episod ke-2)

No comments: