Wednesday, September 22, 2010

-part last-all sad day ,

dikebumikan dlm kul 11 lbey , aku tidak henti2 nangis , pemergian yg amat cpat , sakit yg teramat sgt , aku ta dpt menggambarkan , aku sndiri ade pnyakit , tp x steruk tu , begitulah pemergian abg aku , aku syg abg , :D , pemergian seorang yg PERAMAH , SUKA BERKAWAN walau berbeza umur , ORANG YG CERIA , SUKA BERGURAU , FIKIRKAN MASA DEPAN YG AKAN BERLAKU , itulah ABANG aku , 2 tahun lagi bakal mengambil ijazah dan sambung kerja sebagai guru SAINS , begitu indah abg memikirkan untuk jd cikgu , memikirkan masa depan untuk mluangkan masa kpd keluarga , selain ingin menjadi usahawan , cita2 dan mempunyai impian yg tinggi , tinggal la 4 sekeluarga , 7 OGOS 1989-18 JULAI 2010 , hampir umur 21 , mninggal pd hari lahir spupu aku yg juga meninggal umur 21 akibat kemalangan pd hari raya kedua tahun 2006 , 'KEBARANGKALIAN ORANG ITU MATI IALAH 100% , KEBARANGKALIAN ORANG ITU HIDUP SEMULA IALAH 0%' itulah kata2 semasa abg aku belajar di IRSHAD form 5 , dari majalah sekolah . 

-SEKIAN-

Tuesday, September 21, 2010

-part 3- all sad day .

kwn2 abg aku menjaga abg aku dan mnyuruh mak aku yg kelihatan letih tidak tidor , berehat seketika , ramai kwn2 dari tmpat abg study dtg menziarah , aku ta sanggup lihat abg aku sengsara , sakit smpy meronta2 , tp tidak bule brckp , bergerak , disebabkan stroke . sakit yg x dpt dbygkn , jantung , pndrhn otak , tbuk kpala , psg alat penafasan ke rongga , stroke . aku ta snggup , trsgt la sakit , 50-50 nyawa untuk dislamatkan . aku dan kak aku pulang ke rumah ptg sabtu itu , pulang dgn hrpn dpt berehat skejap dan pergi balik ke sana , mlm itu kami suda sdia untuk ke hospital , mak aku col suwoh duk ruma sbb tok aku dtg untuk rehat diruma and mak aku pesan suwoh sdia sbb abg aku mmg dlm keadaan tenat , dlm kul 2 . 15 tu mak aku col ruma , tok aku jwb , dgn sebak mak aku gtaw yg abg sudah tiada . kak aku grak aku yg nyenyak tido kepenatan , sungguh trkjut , masyaALLAH , luruh smua smgt aku , aku dh tataw na buad ape , hny sebak di dada , 

18 july was all sad day -part 2-

td aku dh tulis dh , tp tah cm ne trpadam , ulang balik , >>

kak aku smpy di sini ,penang dlm tgh hari la , tym tu kat hospital rmy yg dtg ziarah , aku ngn paksu aku kua g amik kak aku yg bwu smpy dri UiTM Perak , asalny bas tu henti kat penang sentral , tp rezeki trus g penang , dlm waktu itu , jantung abg aku tidak stabil juga , masih mnunggu jantung abg aku stabil , mak aku trus mmbaca yaasiin , yg mnyedihkan crita tntg mak teh aku yg slalu rpt ngn abg aku , abg aku slalunya balik ke ruma aku abg akn pergi melawat mak teh aku , tp tahun ini pelik , 3 bulan agkny x pegi ruma mak teh aku , mak teh aku mndpt brita yg abg aku kritikal , trus dtg ke hospital , dgn dlm keadaan sedih mak teh aku trus g ICU tmpat abg aku , dgn tidak ckp ape2 mak teh aku trus masuk ICU mencari abg aku , dia bertnya pada nurse yg ade di situ , mnekah abg aku , nurse mnunjukkan ke arah katil abg aku , alangkah trkejutnya , mak teh aku mlihat abg aku , dia trus brlari kluar dgn mnangis teresak esak , mlihat kepala abg aku dibotakkan dan kesan tebukkan di kepala untuk membuang pndrhn , kebanyakkannya kenalan abg aku tidak pcaya mndapat msj yg abg aku kritikal . ank angkat ayh aku , AFIF , mndpt msj pertma abg aku x sihat  ade kt hspital , msj kedua pd mlm sabtu mndpt brita abg aku kritikal , msj ktiga mndapat brita abg aku suda kembali kerahmatuLLAH pd pagi ahad , sungguh tidak percaya begitu cepat ia berlaku , 

Sunday, September 5, 2010

18 julai was all sad day!!

hmmm.hari tuwhh,aku kehilangan abg aku,,ahad bersamaan 18 Julai 2010,pukul 2.15 pagi abg aku sudah tiada buat selama lamanya,,sungguh berat hati untuk menerima ni smua,,begitu skejap. abg aku koma dry ptg Jumaat dalam pukul 6,,smpy la ahad tuwh,,kematian di sebabkan pendarahan otak,mungkin terhantuk di katil tym emergency na bg bantuan pernafasan ptg jumaat tuwh,,sebelum koma tuwh abg aku kua g mkn dgn nurse yg ade kat situ,dlm ptg jugak la rsanya,abgku hnya mkn kurma and minum2 je..maybe sbb tuwh abgku pengsan,tym sblum abg na pengsan tuwh,abg sempat suwoh nurse yg tmankan dia tuwh tepon kwn abg,tima kasih kpd abg anas yg tolong dia smpy ke hospital,,stelah tiba hospital,,abg msih larat bejalan,shingga ke skerat jln,,abg akuwh dh mula pengsan,,kwn abg,anas mendukung abg ke tempat emergency dan mereka memberi alat bantuan pernafasan,tym tuwh pakcik,makcik,maklong and saudara laen ade kt hospital,mmg suasana panic bg yg nurse2,maybe tym nurse2 tuu na psg,,kepala abg aku terhantuk dgn agk kuat,tym itulah abg aku koma,bdnnya berpeluh dan biru,,kuarga akuwh pda msa tuwh ade dirumah and mendapat berita dari pakcik aku yg ade dihospital kira2 kul 6 lbey.aku dgn bodohnya tatawu ape2,,buat x hirau jea,huh,sgt menyedihkan,pd mlm ituu,,abg aku dipindahkn dari hospital jitra ke hospital sultanah bahiyyah,aku dgn kuarga tiba kt hspital dlm kul 8,abg aku tiba ngn ambulans dlm kul 8 lbey,terlihat abg aku yg sgt2 skit,,dgn smua alat2 pernafasan,x trkira skitnya,dimasukkan ke red zone.dgn smua rkn2 sestudy ngn dia dtg,,sorg2 mlihatnya di red zone.aku lihat jntung abg aku lgsung tidak stabill.pihak kuarga kami membuat kputusan untuk memndahkan abg aku ke hospital penang,membuat pembedahan jantung sbnrnya,,tetapi pada pg sabtu dlm kul 11,,operation membuangkan darah beku di otak untuk menstabilkan jntung abg tidak berhasil,,malah lbih tnggi,,doktor x brani mmutuskan kputusan untuk membuat operation jntung ke tidak,,disbbkan jantung abg aku yg mngalami jangkitan kuman,doktor berkata 'kami membuang darah beku ni untuk menstabilkan dia,kalo stabil jntungnya,kami akn buat operation jntung itu,tnggu sehingga jntungnya betul2 stabil,kami akn buat operation itu'kata doktor itu.mak sya pada masa itu hny brserah kpd tuhan,semua doktor2 kr berikhtiar untuk menstabilkan jntung dia,mak dan ayh aku keletihan dgn seharian tidak tidur,snggup menahan keletihan untuk memberi support kpd abg aku,kakak aku yg berada di UiTM Seri Iskandar pulang pda hari itu jgak dgn tidak ad duit scukupnya untuk pulang,         (smbung pda episod ke-2)

Yeahhhh!!updated

Sasau!!bwu na update blogg,hahaha,sonok2,ni pown da owg yg support akuwh unuk smbung 

balik..hehe.For the ALL BLOGGER,buad blog tu jgn la ktuk2 owg yea!!!lau na ktuk un ktuk jgn BUH

 NAMA owg yg hendak dikutuk!!FB aku,,cm bestt jea?For all Fom3 student,,,PMR will be here

 soon,for almost 1 month you ALL dh nk piksa,,lpas tuwh,merdeka la ampa>>turn kami lak la

 yea!!hehe.this all for new updated.ngeh3~