Thursday, December 30, 2010

Hopefully he will be well soon .

My dear neighbour , Pak Teh Ayob , hopefully he gonna well soon , INSYAALLAH ,
Critical condition . Hospital make decision to brought him to his house at Taman Sepadu , near my house ,
hopefully he gonna well soon , we all pray to you that you well soon , never give up , be strong and fight against
the diseases ,

foREVer

This time , I could always say that my brother will be alive in my family forever , thats why I gave this blog name foREVer . And one more things I gave this blog name foREVer , its for the REVEREND , The REV is one of the best drummer in the whole world , AVENGED SEVENFOLD , my brother dies at 21 , 1989-2010 , The REV dies at 28 , 1981-2009 , my brother promote this band off to me , yeahh , for now , I've been 2 years listen to song that sang by A7X . I love my brother for all time , foREVer .

Thursday, December 23, 2010

TRON+BAJU and SELUAR SEKOLAH=JUSCO

gila bai , TRON best la jgak , selamat gy ari rabu , tiket murah , tp un , g jusco ,
gila ramai lepasan SPM , haha , x sgka aku , naseb aku g ngn kak aku , ain , luqman (best fwen) , haris (best fwen) , best ar p ngn ampa , bole buad gila , haha , Haris SEJUK GILA dlm cinema ,
popcorn pulak , abes cpat btol , bwu 15 minit TRON mula , dh abes , TRON tu bole la , agk bored sket ,
kak aku plak tngok crita mlayu pe kejadah tahh , haha , kak aku tu shopping bnyk arr ,
maklumlah lepas ni g UiTM SHAH ALAM  buad sarjana muda , TAHNIAH TO AAFAF ,
taon dpan , taon aku lak , PMR OII , ari ni result PMR kua , Sekolah aku 68 owg 9A , TAHNIAH sape
yg berjaya dpt full , tp jgn sonok taw , SPM ade lagy ye . hehe , GUD LUCK for all PMR candidate 2011. :)

RESULT ??? Where are YOU ??

mne la result aku nihh , tnggu lama , x dpt2 agy
owg laen smua dh dpt , aku sowg je ?? aiyyaa ..
cm ne ni ?? twu la result aku terokkzz ., x nk hnta pulak , ish3 .
kejam tol , ke salah alamat ea ? malu la aku lau dpt
kt owg laen , malu arr , owg tngok , haha

Monday, December 13, 2010

phewittt :)

                    aku dh le bnyk keja skola agy , tnggal dua mnggu pown duk mrapu2 agyh ,
                          ape daaa , dh la FAIL KEMAHIRAN HIDUP HILANG ,
                           KENA buad DARI FOM 1 smpy FOM 2 bai , BANYAK uhh .,
                        sape la yg buad jahat , KASIHANILAH kami yg ta mampu buad nihh , haha .  

                    

Saturday, December 11, 2010

Wednesday, December 8, 2010

Finally !! :)

Finally I've got my Nightmare Demo , and last sound from The REV , he played for last time for this song , before he died , NIGHTMARE album , I want it , but , when I go to CD stores , no NIGHTMARE album , some sadness for me , AVENGED SEVENFOLD best BAND foREVer for me . :)

The Truth of Avenged Sevenfold


Avenged Sevenfold is an American rock band from Huntington Beach, California, formed in 1999. The band consists of vocalist M. Shadows, lead guitarist Synyster Gates, rhythm guitarist Zacky Vengeance , bassist Johnny Christ, and new drummer, Mike Portnoy.
Avenged Sevenfold emerged with a metalcore sound on their debut Sounding the Seventh Trumpet, which included primarily screamed vocals. The band changed their style on their third album and first major label release, City of Evil, which features more melodic vocals and power ballads. The band continued to explore new sounds with their self titled release and enjoyed continued mainstream success before their drummer, James "The Rev" Sullivan, died of heart disease and combined effect of drugs and alcohol in his body in 2009. Despite his death, the band continued on with help of then Dream Theater drummer Mike Portnoyand released their fifth album Nightmare in 2010 which debuted on the top spot of theBillboard 200, a first for the band.
To date, Avenged Sevenfold has released five studio albums, one live album/compilation/DVD, and fifteen singles. The band themselves have received much credit for their worldwide mainstream success and were most notably proclaimed as one of the leaders and key bands in the New Wave of American Heavy Metal and were featured as second place on Ultimate Guitar's Top Ten Bands of the Decade.

Hanging Gardens of Babylon


The Hanging Gardens of Babylon are considered to be one of the originalSeven Wonders of the Ancient World. They were built in the ancient city-state of Babylon, near present-day Al HillahBabil, in Iraq. They are sometimes called the Hanging Gardens of Semiramis (in reference to the legendary Queen Semiramis).
The gardens were supposedly built by the Babylonian king Nebuchadnezzar II around 600 BC. He is reported to have constructed the gardens to please his homesick wife, Amytis of Media, who longed for the trees and fragrant plants of her homeland Persia.[1] The gardens were destroyed by several earthquakes after the second century BC.
The lush Hanging Gardens are extensively documented by Greek historianssuch as Strabo and Diodorus Siculus. Through the ages, the location may have been confused with gardens that existed at Nineveh, since tablets from there clearly show gardens. Writings on these tablets describe the possible use of something similar to an Archimedes screw as a process of raising the water to the required height.[2] Nebuchadnezzar II also used massive slabs of stone, which was unheard of in Babylon, to prevent the water from eroding the ground.

Tuesday, December 7, 2010

this what I do when bored . :)

This what I do when bored , drum cover , I play some music , cover the drum of the music , yeahh ! not pro because I cannot play bass drum , play this with keybord , 

www.virtualdrumming.com

enjoy play this game . 

I want this set of drums . :)


I want this set-up , but , maybe in 2 decades more , i'll get this , ahaha , by SABIAN .

Dear God Lyrics

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there, back where I'd love to be, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her and now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

Well, some search never finding a way
Before long they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in to selfish ways
And how I miss someone to hold when hope begins to fade

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

here , friend in form 2. :)

from left : akmal , adzha , adi , aiman , sharifuddin , zaid , nafis , imran , amirul
not in the picture : daniel and Muhammad Atif ,


WE ARE FORM 2 STUDENTS , PEACE . 2010 . (2009-2013)

you know ??

you know , this thursday will be my best hang out with my best friend , LUQMAN , haha , at JUSCO or PACIFIC , but I think , lets go JUSCO , hehe , hmm , nothing on JUSCO , boringg !! . HMM , PACIFIC , but I think , such a son of a bitch , agaga , this is last time we hang out together , well , next year is a busy in studying , PMR bebb . no chance , no mercy , I have to get 9A , yeahh .  bye-bye

well , updating this blog ,

thanks to zahira marlina ,  who tought me how to add music gadget , ngahaha ~~ , she is pro in blogger , so I am here to get zahira permission to be my teacher in blogging . :) thanks zahira . :) I'm glad to see you again nest year . :)

best friend foREVer . BFF . love you luqman

HAAA !! ni la best fwen aku , nama pnuh MUHAMMAD LUQMAN HAKIM BIN ABDUL RAHIM , mmg best ar kwn ngn dia , mak dia lak spoting , cikgu aku uhh , cikgu YUSINAH , yeahh , skrg ni kami dh berpisah skolah . :( , so sad , but , every month , we meet at SEKOLAH KEBANGSAAN SERI IMPIAN or SMKGPI , yeahh , we are best fwen foREVer . LOVE you DUDE . hehe . :P

Did you know Mike Portnoy ? He is A7X new drummer , yeahh !!



Birth nameMichael Stephen Portnoy
BornApril 20, 1967 (age 43)
Long BeachNew YorkUS
GenresProgressive metalprogressive rockheavy metalhard rock
InstrumentsDrumsvocalsbassguitar,keyboards
Years active1985–present
LabelsRoadrunner
Associated actsDream TheaterLiquid Tension ExperimentLiquid Trio ExperimentNeal Morse,TransatlanticYellow Matter CustardOSIJohn Arch,Avenged Sevenfold
WebsiteMikePortnoy.com

this new , A7X's drummer is dead ?


Birth nameJames Owen Sullivan
Also known asJimmy, The Rev, The Reverend Tholomew Plague, Fiction, Rat Head, Mr. Plague
BornFebruary 9, 1981
Huntington Beach, California, United States
DiedDecember 28, 2009 (aged 28)
Huntington Beach, California, United States
GenresHard rockheavy metal,metalcore
OccupationsMusician
InstrumentsDrumguitarbasspiano,vocals
Years active1999–2009
LabelsWarner Bros.Good Life,Hopeless, Bucktan
Associated actsAvenged SevenfoldPinkly SmoothSuburban Legends

Sunday, October 3, 2010

knduri ? sound like the best thing i ever heard . :D

yeahh !! sabtu ngn ahad , tmn aku weyh . sabtu tu gila bnyk knuri , knuri kawin , rumah trbuka , tp besh lgy g knuri uma farah najwa , jiran aku lak tuwh , :D . nice day for farah's family . :D . aku ni jd cm besa ar kalo knuri tmn aku , agk nk tlong , ahaha , ahad besh . :D . kami buad kerja kami la kalau knuri jnis gotong royong , besh . serabut pala otak aku , mcm2 masalah , maklumlah , ramai sgt yg dtg , alhamdulillah majlis brjalan lancar , aku buat keja dry kul 12 smpy kul 3.30 . pstu lari . hehe . :D . ape puny bnda la aku buad nih . :D

Wednesday, September 22, 2010

-part last-all sad day ,

dikebumikan dlm kul 11 lbey , aku tidak henti2 nangis , pemergian yg amat cpat , sakit yg teramat sgt , aku ta dpt menggambarkan , aku sndiri ade pnyakit , tp x steruk tu , begitulah pemergian abg aku , aku syg abg , :D , pemergian seorang yg PERAMAH , SUKA BERKAWAN walau berbeza umur , ORANG YG CERIA , SUKA BERGURAU , FIKIRKAN MASA DEPAN YG AKAN BERLAKU , itulah ABANG aku , 2 tahun lagi bakal mengambil ijazah dan sambung kerja sebagai guru SAINS , begitu indah abg memikirkan untuk jd cikgu , memikirkan masa depan untuk mluangkan masa kpd keluarga , selain ingin menjadi usahawan , cita2 dan mempunyai impian yg tinggi , tinggal la 4 sekeluarga , 7 OGOS 1989-18 JULAI 2010 , hampir umur 21 , mninggal pd hari lahir spupu aku yg juga meninggal umur 21 akibat kemalangan pd hari raya kedua tahun 2006 , 'KEBARANGKALIAN ORANG ITU MATI IALAH 100% , KEBARANGKALIAN ORANG ITU HIDUP SEMULA IALAH 0%' itulah kata2 semasa abg aku belajar di IRSHAD form 5 , dari majalah sekolah . 

-SEKIAN-

Tuesday, September 21, 2010

-part 3- all sad day .

kwn2 abg aku menjaga abg aku dan mnyuruh mak aku yg kelihatan letih tidak tidor , berehat seketika , ramai kwn2 dari tmpat abg study dtg menziarah , aku ta sanggup lihat abg aku sengsara , sakit smpy meronta2 , tp tidak bule brckp , bergerak , disebabkan stroke . sakit yg x dpt dbygkn , jantung , pndrhn otak , tbuk kpala , psg alat penafasan ke rongga , stroke . aku ta snggup , trsgt la sakit , 50-50 nyawa untuk dislamatkan . aku dan kak aku pulang ke rumah ptg sabtu itu , pulang dgn hrpn dpt berehat skejap dan pergi balik ke sana , mlm itu kami suda sdia untuk ke hospital , mak aku col suwoh duk ruma sbb tok aku dtg untuk rehat diruma and mak aku pesan suwoh sdia sbb abg aku mmg dlm keadaan tenat , dlm kul 2 . 15 tu mak aku col ruma , tok aku jwb , dgn sebak mak aku gtaw yg abg sudah tiada . kak aku grak aku yg nyenyak tido kepenatan , sungguh trkjut , masyaALLAH , luruh smua smgt aku , aku dh tataw na buad ape , hny sebak di dada , 

18 july was all sad day -part 2-

td aku dh tulis dh , tp tah cm ne trpadam , ulang balik , >>

kak aku smpy di sini ,penang dlm tgh hari la , tym tu kat hospital rmy yg dtg ziarah , aku ngn paksu aku kua g amik kak aku yg bwu smpy dri UiTM Perak , asalny bas tu henti kat penang sentral , tp rezeki trus g penang , dlm waktu itu , jantung abg aku tidak stabil juga , masih mnunggu jantung abg aku stabil , mak aku trus mmbaca yaasiin , yg mnyedihkan crita tntg mak teh aku yg slalu rpt ngn abg aku , abg aku slalunya balik ke ruma aku abg akn pergi melawat mak teh aku , tp tahun ini pelik , 3 bulan agkny x pegi ruma mak teh aku , mak teh aku mndpt brita yg abg aku kritikal , trus dtg ke hospital , dgn dlm keadaan sedih mak teh aku trus g ICU tmpat abg aku , dgn tidak ckp ape2 mak teh aku trus masuk ICU mencari abg aku , dia bertnya pada nurse yg ade di situ , mnekah abg aku , nurse mnunjukkan ke arah katil abg aku , alangkah trkejutnya , mak teh aku mlihat abg aku , dia trus brlari kluar dgn mnangis teresak esak , mlihat kepala abg aku dibotakkan dan kesan tebukkan di kepala untuk membuang pndrhn , kebanyakkannya kenalan abg aku tidak pcaya mndapat msj yg abg aku kritikal . ank angkat ayh aku , AFIF , mndpt msj pertma abg aku x sihat  ade kt hspital , msj kedua pd mlm sabtu mndpt brita abg aku kritikal , msj ktiga mndapat brita abg aku suda kembali kerahmatuLLAH pd pagi ahad , sungguh tidak percaya begitu cepat ia berlaku , 

Sunday, September 5, 2010

18 julai was all sad day!!

hmmm.hari tuwhh,aku kehilangan abg aku,,ahad bersamaan 18 Julai 2010,pukul 2.15 pagi abg aku sudah tiada buat selama lamanya,,sungguh berat hati untuk menerima ni smua,,begitu skejap. abg aku koma dry ptg Jumaat dalam pukul 6,,smpy la ahad tuwh,,kematian di sebabkan pendarahan otak,mungkin terhantuk di katil tym emergency na bg bantuan pernafasan ptg jumaat tuwh,,sebelum koma tuwh abg aku kua g mkn dgn nurse yg ade kat situ,dlm ptg jugak la rsanya,abgku hnya mkn kurma and minum2 je..maybe sbb tuwh abgku pengsan,tym sblum abg na pengsan tuwh,abg sempat suwoh nurse yg tmankan dia tuwh tepon kwn abg,tima kasih kpd abg anas yg tolong dia smpy ke hospital,,stelah tiba hospital,,abg msih larat bejalan,shingga ke skerat jln,,abg akuwh dh mula pengsan,,kwn abg,anas mendukung abg ke tempat emergency dan mereka memberi alat bantuan pernafasan,tym tuwh pakcik,makcik,maklong and saudara laen ade kt hospital,mmg suasana panic bg yg nurse2,maybe tym nurse2 tuu na psg,,kepala abg aku terhantuk dgn agk kuat,tym itulah abg aku koma,bdnnya berpeluh dan biru,,kuarga akuwh pda msa tuwh ade dirumah and mendapat berita dari pakcik aku yg ade dihospital kira2 kul 6 lbey.aku dgn bodohnya tatawu ape2,,buat x hirau jea,huh,sgt menyedihkan,pd mlm ituu,,abg aku dipindahkn dari hospital jitra ke hospital sultanah bahiyyah,aku dgn kuarga tiba kt hspital dlm kul 8,abg aku tiba ngn ambulans dlm kul 8 lbey,terlihat abg aku yg sgt2 skit,,dgn smua alat2 pernafasan,x trkira skitnya,dimasukkan ke red zone.dgn smua rkn2 sestudy ngn dia dtg,,sorg2 mlihatnya di red zone.aku lihat jntung abg aku lgsung tidak stabill.pihak kuarga kami membuat kputusan untuk memndahkan abg aku ke hospital penang,membuat pembedahan jantung sbnrnya,,tetapi pada pg sabtu dlm kul 11,,operation membuangkan darah beku di otak untuk menstabilkan jntung abg tidak berhasil,,malah lbih tnggi,,doktor x brani mmutuskan kputusan untuk membuat operation jntung ke tidak,,disbbkan jantung abg aku yg mngalami jangkitan kuman,doktor berkata 'kami membuang darah beku ni untuk menstabilkan dia,kalo stabil jntungnya,kami akn buat operation jntung itu,tnggu sehingga jntungnya betul2 stabil,kami akn buat operation itu'kata doktor itu.mak sya pada masa itu hny brserah kpd tuhan,semua doktor2 kr berikhtiar untuk menstabilkan jntung dia,mak dan ayh aku keletihan dgn seharian tidak tidur,snggup menahan keletihan untuk memberi support kpd abg aku,kakak aku yg berada di UiTM Seri Iskandar pulang pda hari itu jgak dgn tidak ad duit scukupnya untuk pulang,         (smbung pda episod ke-2)

Yeahhhh!!updated

Sasau!!bwu na update blogg,hahaha,sonok2,ni pown da owg yg support akuwh unuk smbung 

balik..hehe.For the ALL BLOGGER,buad blog tu jgn la ktuk2 owg yea!!!lau na ktuk un ktuk jgn BUH

 NAMA owg yg hendak dikutuk!!FB aku,,cm bestt jea?For all Fom3 student,,,PMR will be here

 soon,for almost 1 month you ALL dh nk piksa,,lpas tuwh,merdeka la ampa>>turn kami lak la

 yea!!hehe.this all for new updated.ngeh3~

Friday, April 23, 2010

Apa la nk uat kt blog aku nk bg cm owg len,,huk2

aku nk buat blogg aku cm owg len,,aku ni amateur bwu,,
tp aku tabik ar kt abg wan punya blogg,,style gla,,gmba kwn2 x da g,,nnty 
aku upload,,jga ampa
best ar wt bloggg,,Akmal,,ko tunggu aku,,jga ko 

Saturday, April 17, 2010

Kenapa la dya wt aku cm ni?????!!!!!!

Dgn pnuh prtnyaan,,npa dya wt cm ni kt blog dyA???
npa x trus trg ja??style sdey gla,,nk ktuk pun pada2 ar,,,
dlm msj dh la,,ni kt blog,,aku taw aku ni spa,,spa la yg nk kt aku,,
aku cuma nk brkwn ng dya ja,,k la,,dya wt aku cm ni,,
x sgka akn jd cm ni,,aku tawu la dya cantik,,
aku ni,,apa la sangat,,hahaha,,k,disini sja,,seeeeeee yooooooouuuuuuu,,,,haha

bawu la faham

haha,,aku dh mula fhm sket2 uat blog ni,,
sng gak nk uat blog,,
tngok 1st time cm susah,,bwu shari,,hahaha

Hari ni,,aku berasa diri aku mmg x berguna

Mmg x brguna ar hdup aku kt smua owg,,asyik2 wt masalah kt owg,,styla sdey arr,,
kenapalah aku jd cm ni???kenapa??sdey!!!!!!!!!!!!huhu,,smua bnda aku uat x kna,,
hrp2 esok bwa tuah kt aku,,insyaALLAH

first time buat blog

haha,,bwu kali prtama aku uat blog
cm na nk buat pown aku x fhm,,
spa2 yg terer tu ajr la kite ni yew..
apa g nk ckp nieyh,,hak2,,
smlm besday aku,,bnyk yg wish,,fst time rmy wish kt aku,,walaupun dlm facebook je,,
best gak lau slalu cm ni bla besday aku,,hehe